Normal_11006

ENSCHEDE - Bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente (MST) en de Enschedese wethouder Marijke van Hees zullen aankomende donderdag officieel het startsein geven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in de stad.

Op dezelfde dag zal ook een aantal ‘bouwdoeken' worden onthuld die rondom de bouwplaats worden opgehangen waarop foto's staan van inwoners, bouwvakkers, patiënten en personeel.

Een aantal weken geleden organiseerde het ziekenhuis een speciale fotoshoot voor geïnteresseerden die gezamenlijk het ‘gezicht' van het MST wilden worden.

Er kwamen veel mensen op het project af, die soms een bijzondere, ontroerende of trieste reden hadden om mee te doen. Zo is op een van de doeken een terminaal patiënt van het MST, Ferry Brons, te zien die met de fotoshoot aandacht en begrip wilde vragen voor mensen met een primaire hersentumor en voor hun omgeving.

"Het doet mij en mijn gezin goed om te weten dat ik de komende jaren het gezicht zal zijn van het nieuwe ziekenhuis, terwijl ik er niet meer ben", aldus Brons. Ferry Brons is inmiddels overleden.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz