Normal_11127

ENSCHEDE - Het Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft opnieuw een accreditatie voor de periode tot en met 2016 gekregen voor het uitvoeren van zijn stamceltransplantaties, zo meldt de website van het ziekenhuis.

In 2009 werd voor deze medische toepassing de eerste accreditatie aan het ziekenhuis verleend omdat het voldeed aan de nieuwe Europese eisen van de JACIE, de internationale organisatie die wereldwijd deze accreditaties toekent.

Stamceltransplantaties worden vaak gebruikt als behandeling tegen bloedkanker, lymfeklierkanker en bepaalde bloedziekten.

Volgens dr. Van den Bergh, klinisch chemicus bij het MST, zijn de voordelen van deze gegeven steun inmiddels merkbaar. "De samenwerking tussen de kliniek, de afdelingen waar bloed wordt afgenomen en het laboratorium verloopt soepeler. Er worden heldere voorschriften gevolgd en alle stappen zijn nu aantoonbaar gecontroleerd", aldus Van den Bergh.

Het doel van de accreditatie is het realiseren van heldere procedures, standaarden en inspecties om de kwaliteit van alle stappen in het proces van stamceltransplantaties te bevorderen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz