Normal_9363

ALMERE - Op dinsdag 8 mei organiseren acht poliklinieken van het Flevoziekenhuis een gezamenlijke preventie- en informatiedag in samenwerking met onder meer Zorggroep Almere. Deze ‘Leef gezond-markt' biedt geïnteresseerden informatie en advies over de risicofactoren van hart- en vaatziekten, zoals een beroerte, een hartinfarct of nierziekten. Daarnaast wordt het hoofd geboden aan de risicofactoren die hier aan ten grondslag liggen zoals suikerziekte of hoge bloeddruk.

Belangrijk bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en gerelateerde aandoeningen is vroegtijdige opsporing. Door screening en door tijdige, gerichte behandeling van de risicofactoren kan schade aan organen en bloedvaten beperkt worden. Huisartsen hebben een belangrijke primaire rol in de screening van risicofactoren.

De Leef gezond-markt informeert bezoekers over de verschillende manieren die er zijn om invloed uit te oefenen op de fysieke gezondheid. Reden hiervoor is dat veel hart- en vaatziekten qua symptomen veel op elkaar lijken, maar vooral allemaal te maken hebben met persoonlijke levensstijl. Een extra aanleiding voor het organiseren voor een preventie- en informatiemarkt is de Europese Dag van de Beroerte op 8 mei, met als thema ‘Het kan ook u overkomen'.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen