Normal_10407

LELYSTAD (Novum) - Keith Bakker vindt dat hij geen slecht mens is. De afkickgoeroe kreeg twee maanden geleden een celstraf van vijf jaar opgelegd wegens seksueel misbruik van ex-cliënten.

Bakker geeft aan dat hij 'meer dan spijt' heeft van zijn daden. "Als je geen spijt hebt, dan ben je een slecht mens", zei de 51-jarige dinsdag in het KRO-programma Profiel. "Ik maak fouten, dus ik ben geen slecht mens."

In drie gevallen werd verkrachting bewezen geacht, maar daar is Bakker het niet mee eens. De ex-verslaafde gaf eerder wel aan grenzen te hebben overschreden met zijn ex-cliënten. "Het is simpel. Ik ben geboren met de ziekte van verslavingen." Na zijn drugsverslaving raakte Bakker naar eigen zeggen verslaafd aan seks. "De verslaving is teruggekomen op een andere manier. Seks en lust die slachtoffers maken, dat is erger dan een drugsverslaving."

Bakker zegt dat hij momenteel in 'een hel' leeft. Hij werd vorig jaar aangevallen in de gevangenis en ook zaterdag had een medegevangene het op hem gemunt. Hij werd vervolgens overgeplaatst naar een gevangenis in Lelystad. "Ik ben heel zwaar aangevallen zaterdag, het is heel erg en heftig", vertelt Bakker. "Als er een hel bestaat, dan zit ik erin. Ik moet puur overleven hier binnen."