Normal_12434

HENGELO - Jongeren met een beperking worden door de gemeente Hengelo gestimuleerd om meer te gaan sporten en bewegen. Met dit doel voor ogen gaat de gemeente een combinatiefunctionaris inzetten. Deze gaat aan de slag in de sectoren onderwijs en sport, zowel binnenschools als naschools in het kader van het programma Special Heroes. Daarvoor ondertekenen de gemeente Hengelo, Special Heroes en 't Korhoen en 't Iemenschoer (twee scholen voor speciaal onderwijs) donderdagochtend een overeenkomst.

Het programma Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen van 6 tot 19 jaar uit het speciaal onderwijs. Doel van Special Heroes is het vergroten van de sport- en beweegparticipatie van deze kinderen en jongeren. Daarbij staan hun mogelijkheden centraal.

Het programma wordt uitgevoerd door een combinatiefunctionaris die is aangesteld bij de stichting ZML TWOG, waaronder beide scholen voor speciaal onderwijs vallen. Zowel de gemeente als het speciaal onderwijs draagt bij in de kosten van het programma.

De combinatiefunctionaris geeft invulling aan de reguliere gymlessen op 't Korhoen onder schooltijd en organiseert het binnenschoolse aanbod vanuit Special Heroes bij 't Iemenschoer. Daarbij is er intensief contact met de gymleerkracht van 't Iemenschoer. Daarnaast verzorgt zij enkele sportblokken als aanvulling op het reguliere sportaanbod. Bij deze sportblokken worden lokale sportverenigingen, ouders en Hengelo Sport betrokken. Ten slotte begeleidt zij leerlingen naar passende buitenschoolse sportactiviteiten.

© Nationale Zorggids / Richard Heeres