Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

AMSTERDAM - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de Amsterdamse zorgaanbieder Amsta, heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het verscherpte toezicht van zorginstelling De Kleine Johannes nog niet opgeheven. Dat meldt het Parool.

De Kleine Johannes is een woonzorginstelling van Amstra en is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De instelling kreeg in december 2012 verscherpt toezicht opgelegd van de IGZ. Vorige week stuurde Amsta brieven naar familieleden en een persbericht rond, waarin werd verteld dat dit verscherpte toezicht was opgeheven.

De IGZ stelde echter dat dit helemaal niet het geval is. "Wij zijn degenen die het verscherpt toezicht opleggen, en wij zijn dus ook degenen die het weer kunnen opheffen", aldus de IGZ. Amsta gaf daarop toe te voorbarig te zijn geweest. Zij hadden uit een positieve conceptrapportage opgemaakt dat de inspectie het verscherpte toezicht op zou heffen. De IGZ liet daarop aan de instantie weten dat dat niet de bedoeling was.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem