Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

Op zondag 6 oktober zal in Arnhem voor het eerst in Nederland een Disability Pride plaatsvinden. De Disability Pride is een variant op de Gay Pride, maar tijdens deze tocht staan mensen met een beperking centraal. In de Verenigde Staten worden deze Prides al langer gehouden. Dat meldt Klik.

De belangrijkste reden voor de organisatoren om een Pride voor mensen met een beperking te organiseren is om iets te doen aan het stigma dat nog steeds hangt rond het hebben van een beperking. Veel mensen met een beperking herkennen zich niet in het stereotype beeld van een gehandicapte én veel mensen zijn gewoon trots op wie ze zijn en hun beperking is daar een onderdeel van, net als al hun andere eigenschappen.

Het thema voor dit jaar is: En zo gewoon is anders zijn. Een beperking is vaak een duidelijk bijzondere eigenschap, die je onderscheidt van veel andere mensen. Maar iedereen is uniek, iedereen is anders, en iedereen is anders op een andere manier, aldus de organisatie.

Voor de tocht verzamelen de deelnemers zich om half twee op het Jansplein in Arnhem, op 500 meter van het station. Vanaf daar vertrekken ze naar het Kerkplein/Jonas Daniel Meijerplaats. Voor op het Kerkplein zijn de organisatoren nog op zoek naar straatacts en entertainment.

© Nationale Zorggids