Normal_normal_rolstoel__3_

De VVD van Den Haag stelt voor om het gemeentelijke taxivervoer voor gehandicapten af te schaffen. Het openbaar vervoer is in de laatste jaren zo verbeterd dat het, aldus de partij, niet langer nodig is om het gesubsidieerde gehandicaptenvervoer aan te houden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het voorstel van de partij komt voort uit de noodzaak om de uit de hand lopende kosten voor het gesubsidieerde gehandicaptenvervoer te drukken. Daarnaast, zo legt lijsttrekker Boudewijn Revis uit, is er de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in het geschikt maken van het openbaar vervoer voor gehandicapten. De trams en bussen in Den Haag hebben bijvoorbeeld een lage instap gekregen en de haltes zijn toegankelijker gemaakt.
 
Directeur Edwin Graafland, van belangenvereniging Voorall voor Hagenaars met een beperking, is het niet eens met het voorstel. “Er is de laatste jaren best veel ten goede veranderd in het openbaar vervoer, maar bij lange na niet genoeg voor zo'n rigoureuze stap,” zo legt hij uit.
 
© Nationale Zorggids