Normal_ziekenhuis_patient_ziekenhuisbed_vrouw

Fatima Zorg, de stichting uit Nieuw-Wehl die zorgt voor mensen met een verstandelijke beperking, is genomineerd voor drie awards van de Stichting Planetree. Met twee projecten maken ze kans op een 'Spirit of Planetree Award' en met een ander project kunnen ze misschien de 'Merkbaar Beter Award' winnen. Dit meldt Marketing Tribune. 

Fatima Zorg is genomineerd voor de Spirit of Planetree Award met het 'persoonlijke placemats'-project. Begeleiders van de dagbesteding hebben voor iedere overblijvende cliënt een persoonlijke placemat met naam, foto en voedselvoorkeur gemaakt. De tweede nominatie is voor het project 'Erkenning: wij werken mantelzorgvriendelijk'. Hierbij wordt stilgestaan bij goede werkomstandigheden voor de mantelzorgers. 
 
Het derde project dat genomineerd is, voor de Merkbaar Beter Award, is het initiatief 'lunchen op de werkplek'. Hierbij is bezuinigd op het lunchen door cliënten te laten helpen bij het samenstellen van de lunchboxen. 
 
Stichting Planetree reikt jaarlijks awards uit aan instellingen die de Planetree filosofie toepassen in de praktijk. De filosofie focust op het verlenen van zorg waarbij de cliënt en familie centraal staat. Fatima Zorg heeft al eerder een Planetree Spirit Award gewonnen. 
 
© Nationale Zorggids