Normal_ms

Het Nationaal MS Fonds organiseert op 19 april het wandelevenement MS Motion. Wandelaars met en zonder de ziekte MS gaan samen de uitdaging aan om 10, 15, 20 of 25 kilometer te lopen. De deelnemers wandelen van M naar S; de tocht start in Maarssen en eindigt in Scheendijk. De opbrengst van het evenement gaat naar onderzoek. Dat meldt het Nationaal MS Fonds.

Met het wandelevenement wordt wordt landelijk aandacht gevraagd voor de ziekte multiple sclerose. Meer onderzoek naar de ziekte is van groot belang. Inmiddels is bekend dat veel mensen met MS een laag gehalte aan vitamine D hebben. Het Nationaal MS Fonds financiert daarom een onderzoek naar de invloed van vitamine D op de progressie bij MS, uitgevoerd door het Academisch MS Centrum Limburg.

Het Nationaal MS Fonds vraagt iedere wandelaar om zich in te spannen en 200 euro aan sponsorgeld op te halen. Daarnaast wordt aan deelnemende wandelaars gevraagd om 10 euro inschrijfgeld in te leggen. Het wandelevenement gaat op 19 april om 9.00 van start op de Endelhovenlaan 1 in Maarssen.

© Nationale Zorggids