Logo van Nationale Vereniging de Zonnebloem

Om ervoor te zorgen dat de politie een vervolgonderzoek instelt doet Nationale Vereniging de Zonnebloem alsnog aangifte tegen Jakhals Erik en het tv-programma De Wereld Draait Door. Jakhals Erik gooide vrijdag van grote hoogte een bierflesje naar een rondvaartboot. Een passagier met een lichamelijk beperking werd op een haar na gemist. Dit meldt de NOS. 

De rondvaartboot was van De Zonnebloem en alle mensen aan boord op het moment van het incident hadden een lichamelijke beperking. De organisatie stapte naar de politie naar aanleiding van het zogeheten ‘bierflesje-incident’. De Zonnebloem dacht dat het maken van het proces-verbaal, wat de waterpolitie zaterdag deed, betekende dat de zaak in onderzoek was. Dat bleek echter niet zo te zijn; daarvoor is een officiële aangifte noodzakelijk. "Wij zijn het aan onze passagiers verplicht om dit vervolgonderzoek plaats te laten vinden", zegt directeur Van Rooij.
 
Inmiddels hebben Jakhals Erik Dijkstra en de eindredacteur van het programma DWDD hun excuses aangeboden. Hoewel De Zonnebloem de excuses aanvaard heeft, heeft de organisatie toch een officiële aangifte ingediend. Dit hebben ze gedaan omdat ze vinden dat een programma als DWDD een voorbeeldfunctie heeft en omdat ze er ook voor hadden kunnen kiezen het incident niet uit te zenden. 
 
© Nationale Zorggids