Frank de Boer

De eerste helft van het seizoen 2014-2015 zal op de uitshirts van voetbalclub Ajax het logo van Fonds Gehandicaptensport staan. Dit maakte Frank de Boer op woensdag, tevens de Ajax-Aegon Sportdag, bekend tijdens een sportevenement voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport. 

Hoofdsponsor Aegon staat de plek af aan het Fonds. De actie is om het fonds te helpen meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Het logo zal te zien zijn bij wedstrijden van Ajax1, Jong Ajax en de Ajax vrouwen. Rond wedstrijden gaat het Fonds tevens fondswervende acties organiseren. 
 
Trainer-coach van Ajax 1 Frank de Boer legt uit waarom Ajax en Aegon deze afspraak met het Fonds Gehandicaptensport gemaakt hebben: ‘Sport is gezond en belangrijk voor iedereen. Zeker ook voor mensen met een handicap. Daar is extra aandacht voor nodig, maar ook geld. Wij zijn trots dat wij kunnen helpen door met Fonds Gehandicaptensport  op het shirt te spelen.’ Marco Keim, CEO Aegon Nederland is het daarmee eens: ‘Samen met Ajax staan wij als één man achter Fonds Gehandicaptensport.’
 
Frank de Boer maakte de aankondiging op de Ajax-Aegon Sportdag. Op deze dag brachten enkele prominente Ajacieden een verrassingsbezoek aan een school voor kinderen met een handicap. Voor de kinderen werd een sportevenement georganiseerd en zij kregen de kans om net als Ajax 1 even gecoacht te worden door Frank de Boer. 
 
© Nationale Zorggids