Normal_normal_verstandelijke_gehandicapt_kind__down_handicap

Voor twee prijsvragen, die zijn uitgeschreven voor initiatieven en projecten die iets bijdragen aan de zorg voor verstandelijk gehandicapten, wordt er gezocht naar inzendingen. Het gaat om de Jan van der Kruis Innovatieprijs en de Pier de Boerprijs. Dat meldt Klik.

Jan van der Kruis Innovatieprijs
Wie in de verstandelijk gehandicaptenzorg bezig is wetenschappelijk inzicht te vertalen naar de praktijk, kan meedingen naar de Jan van der Kruis innovatieprijs. Zowel individuen als groepen of een instelling kunnen hun project insturen. De prijsvraag staat open voor iedereen: onderzoekers, professionals, mensen met een verstandelijke beperking of verwanten. Ingezonden projecten moeten vernieuwend zijn, en in de praktijk gestoeld zijn op wetenschappelijke kennis en inzichten en ze moeten bijdragen aan een sterkere positie en betere levensomstandigheden van mensen met een verstandelijke beperking. De prijs bedraagt 5000 euro en is ingesteld door Dichterbij, in samenwerking met Tranzo (Tilburg University). Initiatieven kunnen worden ingezonden tot 1 januari 2015.

Pier de Boerprijs
De Pier de Boerprijs 2015 van Stichting SPZ wordt uitgereikt aan een project dat het meeste bijdraagt aan de betrokkenheid en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking op gemeentelijk niveau. Daarmee wil Stichting Spz stimuleren dat mensen met een verstandelijke beperking betrokken raken bij het ontwikkelen van beleid en de wetgeving hervormingen in de zorg per 1 januari 2015. Zowel al uitgevoerde projecten als plannen die nog moeten worden gerealiseerd, mogen meedoen. Het winnende project ontvangt een geldbedrag van 30.000 euro en een beeldje. De tweede en derde prijswinnaars krijgen elk 10.000 euro.

© Nationale Zorggids