Logo_download

De fusie tussen twee gehandicaptenzorg organisaties, te weten SDW uit Roosendaal en Gors uit Zeeland, is afgeblazen. De partijen schrijven in de officiële verklaring dat “de verschillen in visie, ontwikkeling en bedrijfscultuur tussen de organisaties tijdens het fusieproces te groot zijn gebleken.” Dit meldt Dag Roosendaal. 

Beide organisaties hadden al behoorlijk wat aanpassingen gemaakt om samen te gaan. De Raad van Toezicht van Gors heeft het besluit genomen de fusie stop te zetten. Peter Meijs, directeur van SDW, zei in een perscommuniqué: “Als SDW betreuren we de beëindiging van dit fusieproces, er is al veel energie in gestoken en er lagen mooie kansen om samen sterker te worden.”  
 
Jaap Hulstein, bestuurder Gors, zei na de bekendmaking: “De kansen voor samenwerking willen we zeker blijven benutten, maar niet langer vanuit de gedachte van één organisatie”.  De beide organisaties zijn 7 maanden bestuurlijk gefuseerd geweest; vanaf begin dit jaar. Er werken ongeveer 870 professionals bij SDW en 700 bij Gors. Daarnaast hebben de organisaties ook allebei veel vrijwilligers in dienst. 
 
© Nationale Zorggids