Logo_a-local-swim

Op zaterdag 16 augustus wordt er in het Westland een zwemtocht georganiseerd om geld op te halen voor de ziekte ALS. Op die dag zullen zo'n 300 zwemmers uit het Westland en omgeving in het water springen van De Lee, dat dwars door het dorp De Lier stroomt. Dat meldt de Stichting ALS Nederland.

Met A Local Swim (ALS) wordt geld ingezameld voor de Stichting ALS Nederland. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar de zeldzame ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Dit is een ernstige invaliderende aandoening van het zenuwstelsel waarvoor nog geen behandeling is. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten met ALS. Elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid laag zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Het zwemevenement wordt georganiseerd in overleg met de organisatie van de Amsterdam City Swim, die al enkele jaren in de hoofdstad plaatsvindt. Ook in het Westland wordt nu een zwemtocht voor ALS georganiseerd, waarbij er bijna twee kilometer gezwommen wordt in De Lee. De inschrijving voor deelnemers aan de zwemtocht is inmiddels gesloten, maar het is nog wel mogelijk om een deelnemer te sponsoren. De totale opbrengst van A Local Swim Westland wordt op zondag 7 september symbolisch overhandigd aan de organisatie van de Amsterdam City Swim.

© Nationale Zorggids