Normal_normal_rolstoel_cool_on_wheels__still_

In september en oktober worden rolstoelvaardigheidscursussen georganiseerd door de afdeling Aangepast Sporten van Sportservice ‘t Gooi. Mensen die door een ziekte, aandoening of ongeluk in een rolstoel zitten kunnen tijdens de cursus vaardigheden leren. Zowel gebruik in het dagelijks leven als tijdens sport komen aan bod. Dit meldt 6fm.

Deelnemers leren hun rolstoel goed te gebruiken zowel in het dagelijks leven als tijdens het beoefenen van een sport. Tijdens de cursus wordt geoefend met vaardigheden als draaien, balanceren en het nemen van een drempel. Het doel van de cursus is het vergroten van de handigheid van de deelnemers, waardoor ze meer mogelijkheden en zelfvertrouwen krijgen. Ook staat er een aantal keer een sport centraal waarin de aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk worden gebracht.

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Gieneke Zandbergen, regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice ’t Gooi via gzandbergen@sportservicehetgooi.nl of 035-6921623.

© Nationale Zorggids