Normal_muzieum

Van 22 september tot 1 november 2014 exposeren negentien kunstenaars met hun werk in het muZIEum en de Stadsschouwburg van Nijmegen. De schilders, fotografen en beeldhouwers hebben in elk geval één ding met elkaar gemeen: zij zijn slechtziend of blind. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting KUBES (Kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden). Dat meldt het MuZIEum.

Elke kunstenaar werkt vanuit een andere insteek. Zo laat de blinde schilder Evert Bolt zijn hand leiden door midden van een gesprek met een vriend en werkt Rafael Arias vanuit zijn herinneringen. De blinde beeldhouwers George Kabel, Leendert Wijtman en Janneke de Groot- Sweers vinden hun vorm op de tast.

De officiële opening van de tentoonstelling 'De kunst van het anders zien XXVI' vindt plaats op zondag 21 september 2014 om 13.00 uur in de Stadsschouwburg van Nijmegen en het muZIEum. Exposant Berry den Brinker is uitgenodigd om een lezing te houden over zijn wetenschappelijk onderzoek naar visuele waarneming en de prachtige foto’s die hij maakt als slechtziende. Het tweede deel van de opening zal bestaan uit een uniek concert van het dubbele fagotkwartet 'La Follia' onder leiding van Hans Vos en een verhaal van de verteller Pé Bouwman. De opening is gratis toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op www.kubes.nl en www.muzieum.nl.

© Nationale Zorggids