Logo_carinova

(Novum) - De duizend thuishulpen van de Overijsselse thuiszorgorganisatie Carinova krijgen voorlopig toch geen ontslag aangezegd. Het bedrijf heeft de definitieve beslissing uitgesteld tot 27 oktober. Carinova wil alle opties nog eens overwegen, waaronder samenwerking met een andere partij of verkoop.

De beslissing is ingegeven door 'nieuwe ontwikkelingen' die van invloed kunnen zijn op de beslissing, meldt het bedrijf woensdag. De zorgorganisatie doelt hiermee op de gesprekken tussen het rijk en gemeenten over extra geld voor hulp in het huishouden en de aankondiging dat volgend jaar minder wordt gesneden. Volgens Abvakabo FNV is het uitstel het resultaat van de acties bij Carinova van begin deze maand.

Vanaf volgend jaar wordt de langdurige zorg ondergebracht bij gemeenten. Deze verschuiving gaat gepaard met bezuinigingen. Het idee is mensen langer thuis kunnen wonen. Abvakabo vindt het daarom vreemd dat juist de thuiszorg zo hard door de besparingen wordt getroffen. Volgens de bond staan landelijk 18.500 ontslagen gepland.