Logo__cid_image001_png_01cf315e
Op 20 oktober organiseert het Longfonds het Longpunt Assen. Longpatiënten, hun partners en geïnteresseerden kunen gratis deelnemen aan de themamiddag over longaandoeningen. Het onderwerp op 20 oktober is: "Longfunctie onderzoek; meten is weten." Longfunctieanalist Joost Spiegelaar van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen gaat dit onderwerp tijdens Longpunt Assen uitvoerig toelichten. Dit meldt het Longfonds. 
 
Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? 
 
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.
 
Longpunt vindt elke derde maandag van de maand plaats, van 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen. Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar longpuntassen@longfonds.nl. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.
 
© Nationale Zorggids