Logo_muzieum_logo

Op de internationale Dag van de Witte Stok op woensdag 15 oktober 2014 organiseert het muZIEum voor blinden en slechtzienden een simulatietocht in Nijmegen. De tocht loopt van het muZIEum naar het Centraal Station.

De witte stok staat symbool voor blindheid en slechtziendheid. Mensen met een visuele beperking vragen op 15 oktober aandacht voor hun recht op zelfstandige mobiliteit. Binnen dit kader organiseert het muZIEum een simulatietocht om zowel het publiek als ook bestuurders, politici en plannenmakers op een unieke wijze te laten ervaren wat zelfstandige mobiliteit is voor blinden en slechtzienden.

Iedereen wordt op woensdag 15 oktober vanaf 14.00 uur uitgenodigd deel te nemen aan de  simulatietocht, die afgelegd wordt met een simulatiebril en taststok onder begeleiding van een medewerker van het muZIEum. Het muZIEum hoopt op deze manier meer mensen bewust te maken van de openbare voorzieningen voor mensen met een visuele beperking. Welke obstakels komen zij tegen? Welke routes functioneren wel en niet en hoe kunnen we zelf meewerken aan het verbeteren van mobiliteit voor blinden en slechtzienden? Antwoorden op deze vragen kunnen tijdens de tocht zelf worden gevonden.

In de foyer van het muZIEum wordt voor de bezoekers een informatiemarkt georganiseerd. De informatiemarkt start om 14.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door Oogvereniging Regio Arnhem Nijmegen, Koninklijke Visio en TG Lining.

© Nationale Zorggids