Normal_dit_is_planetree

Fatima Zorg heeft als eerste instelling voor gehandicaptenzorg ter wereld een Planetree label ontvangen. Planetree is een internationaal zorglabel dat wordt verstrekt voor het bieden van mensgerichte zorg. Dat meldt Fatima Zorg.

Het Planetree label geeft aan dat de instelling voldoet aan de twaalf componenten van het Planetree zorgmodel, die garant staan voor een combinatie van betere zorg, helende omgeving en een gezonde organisatie. Planetree helpt organisaties veranderen in een omgeving waarin de mens voorop staat, cliënten actieve deelnemers zijn en professionals en vrijwilligers van harte zorg geven zoals cliënten en medewerkers die willen krijgen.

Fatima Zorg begeleidt en behandelt mensen met een ernstige verstandige beperking. Bestuurder Ernst van Drumpt: 'Dit label is voor ons niet alleen een erkenning van de zorg die we bieden aan de cliënt en zijn naasten, maar zegt óók iets over de manier waarop we omgaan met onze medewerkers en onze bedrijfsvoering. Juist in deze tijden van bezuinigingen en negatieve berichten over de zorgsector is het heel bijzonder om deze erkenning te krijgen.'

© Nationale Zorggids