Logo_reumarun

Patiënten met reumatische aandoeningen hebben meer kans op hart- en vaatziekten dan gezonde leeftijdsgenoten. Een gezonde leefstijl met veel lichaamsbeweging is daarom voor reumapatiënten essentieel, maar niet altijd even makkelijk door pijn en lichamelijke beperkingen. Stichting ReumaRun organiseert een symposium over bewegen met reuma op vrijdag 24 oktober 2014 in Enschede. Dat meldt het Medisch Spectrum Twente (MST).

Het symposium vindt plaats tussen 13.00 en 18.00 uur in de Universiteit Twente. Inger Meek, voormalig reumatoloog en onderzoeker in MST zal informatie geven over het risico op hart- en vaatziekten bij reumapatiënten. Fysiotherapeut Rita Hoekman zal spreken over bewegen bij reuma en kinderreumatoloog Martha Hettema zal vertellen over jeugdreuma en de invloed hiervan op bewegen. Reumapatiënten en hun familieleden kunnen het symposium gratis bijwonen na aanmelding via info@reumarun.nl.

Het symposium is tevens de aftrap van het lustrumjaar van de Stichting ReumaRun. De stichting werd opgericht door Inger Meek en Nancy ter Avest, verpleegkundig specialist Reumacentrum Twente MST. Twee keer per jaar organiseert de stichting unieke sportieve evenementen, waarbij reumapatiënten van alle leeftijden worden gestimuleerd om meer te bewegen.

© Nationale Zorggids