Logo_zorgmaaltijd_maaltijdservice_in_de_zorg

De voordelen van maaltijdservice binnen zorginstellingen zorgen voor minder belasting van het personeel en bieden hogere kwaliteit van de voeding.

Veel zorginstellingen, zowel binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg als binnen de verslavingszorg, koken vaak zelf nog de maaltijden voor cliënten. Hieraan zijn personeelsleden vaak onnodig veel tijd en energie kwijt, die zij ook  kunnen investeren in de daadwerkelijke verzorging en aandacht voor cliënten.
Daarnaast is gebleken dat de cliënten van zorginstellingen vaak een verminderde eetlust en soms zeer specifieke behoeften hebben op het gebied van diëten en structuur van de maaltijden. Ook dit vraagt van zorgpersoneel meer extra werk.

Maaltijdservices zijn hiervoor een uitkomst, met als belangrijkste voorwaarde dat zij ingericht zijn op het bedienen van zorginstellingen. Er dient rekening gehouden te worden met de ingrediënten, gebruik van kruiden en ook moeten er verschillende diëten beschikbaar zijn voor deze specifieke doelgroepen.
Daarnaast neemt een maaltijdservice een deel van de werkdruk bij het personeel weg, door het vooraf bereiden van de maaltijden. Het personeel hoeft de maaltijden alleen nog te verwarmen en uitserveren aan de cliënten.

Een gespecialiseerde en ervaren aanbieder van maaltijdservice voor de zorgbranche is Zorgmaaltijd. Deze organisatie kookt al geruime tijd voor doelgroepen met specifieke dieetwensen en weet daarmee zowel zorgpersoneel als cliënten op maat te bedienen. Zij bieden zorginstellingen de mogelijkheid via een flexibel online bestelsysteem de gewenste maaltijden en hoeveelheden door te geven. Zorgmaaltijd biedt koelverse maaltijden, wat betekent dat de maaltijden niet ingevroren of gepasteuriseerd worden wat de smaak optimaal houdt. De samenstellingen van de maaltijden worden afgestemd met het Voedingscentrum en diëtisten zodat cliënten voldoende gezonde en verantwoorde voedingsstoffen binnenkrijgen.

Zou Zorgmaaltijd voor jouw zorginstelling een uitkomst zijn? Bekijk de website voor meer informatie.

(Dit is een advertorial)