Normal_boccia

Op vrijdag 31 oktober 2014 worden de Nederlandse Kampioenschappen Boccia gehouden in het MBO College Sport & Bewegen in Hilversum. Hieraan doen jongeren mee met Cerebrale Parese (CP) of andere motorische beperkingen tussen de twaalf en twintig jaar. Toeschouwers worden van harte uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Dat meldt Gehandicaptensport.

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen boccia worden dit jaar alweer voor de derde keer gehouden. Het evenement begon klein in 2012, maar het jeugdboccia ontwikkelt zich sindsdien in een razend tempo. Boccia is een werpsport en vergelijkbaar met jeu de boules.

Het NJK is open voor spelers van twaalf tot en met twintig jaar met een motorische beperking aan
armen en benen, CP, een spierziekte, dwarslaesie of andere neurologische aandoening. Er wordt gespeeld in vier klassen zodat spelers het opnemen tegen tegenstanders met ongeveer gelijke fysieke mogelijkheden. Er wordt in toernooivorm gespeeld maar ook minder gevorderde spelers zullen volop de gelegenheid hebben om wedstrijden te spelen.

Het kampioenschap vindt plaats op vrijdag 31 oktober 2014 van 10.00 tot 14.00 uur in het MBO College Hilversum, Arena 301 in Hilversum.

© Nationale Zorggids