Logo_longfonds

Op 17 november is er opnieuw een Longpunt Assen, de maandelijkse ontmoeting waar longpatiënten en hun partners maandelijks welkom zijn voor een themamiddag over longaandoeningen en het delen van ervaringen. Het thema op 17 november luidt: ‘Saneren van uw woning in relatie tot longziekten en het binnen/buitenmilieu’. Dat meldt het Longfonds.

Longverpleegkundige van de Icare mw. A. Boon en milieukundige van de GGD Drenthe dhr. A. van Pelt zullen ingaan op de invloed van het binnen- en buitenmilieu op de longen. Het Longpunt vindt elke derde maandag van de maand plaats, van 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld aan de Witterhoofdweg 1 in Assen.

Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Daarnaast is het Longpunt een goede plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Deelname aan het Longpunt is gratis. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, aangezien veel longpatiënten daarvan last ondervinden.

© Nationale Zorggids