Normal_congres_startpunt_go

Op donderdag 27 november organiseert Startpunt GO!, het jongerenloket van gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, een congres over jongeren en de participatiewet.  Het congres 'Pijlen op 2015: samen leren, samenwerken'  vindt plaats van 14.00 uur to 19.00 uur in de Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg 51 in Vlaardingen. Dat meldt organisator Startpunt GO!.

Startpunt GO! is het gezamenlijke jongerenloket van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Startpunt GO! helpt jongeren naar school of werk en wijst hen op de kansen op de arbeidsmarkt. Daarbij staan economische zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid centraal. Het doel is het aantal jeugdwerklozen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam te verminderen door preventieve en effectieve dienstverlening aan jongeren.


Sprekers als Mark de Groot (oud Wajong ambassadeur) en Ray Geerling (adviseur in het sociaal domein) inspireren werkgevers en professionals in het sociaal domein en onderwijs. Marieke Mulder van De Normaalste Zaak inspireert werkgevers om invulling te geven aan de participatiewet. De Normaalste Zaak is een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Jonge getalenteerde mensen met een Wajong indicatie (de Realisten) vertellen over hun ervaringen bij het vinden van hun weg op de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn er diverse workshops gericht op de praktijk vanaf 1 januari 2015. De Vlaardingse wethouder Cees Oosterom opent om 14.00 uur de dag in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Aanmelden kan via www.startpuntgo.nl.

© Nationale Zorggids