Normal_teamfoto_tiekerhook

Het personeel van woonzorgcentrum Tiekerhook in het Overijsselse Overdinkel gaat in het komende jaar structureel activiteiten organiseren voor haar bewoners. Iedere week gaat een van de medewerkers vier uur vrijwillig iets leuks doen voor of met de bewoners. 'We willen hiermee het goede voorbeeld geven aan mantelzorgers', zegt teamleider Carina op de Weegh. Dit meldt Zorggroep Sint Maarten, waarvan Tiekerhook deel uitmaakt.

In het kader van de Dag van de Mantelzorg op maandag 10 november wil Tiekerhook een groot gebaar maken naar de familie van de cliënten. 'Met het oog op de ontwikkelingen in de zorg en het groeiende beroep dat komend jaar wordt gedaan op mantelzorgers hebben we elkaar harder dan ooit nodig', zegt Op de Weegh. 'Daarom gaat iedere van onze 35 medewerkers in 2015 naast de reguliere werkzaamheden vier uur voor niks werken. Hierdoor kunnen we iedere week van 2015 – de vakantieperiode niet meegerekend – iets leuks doen voor onze bewoners.'

Volgens de teamleider zijn de medewerkers unaniem enthousiast over het idee. Ze hoopt dat de families geïnspireerd raken door deze geste en hierdoor ook zelf in de toekomst iets extra’s willen doen voor alle bewoners. 'Bij Tiekerhook geloven we er erg in dingen samen doen. We hopen dan ook vooral dat we hiermee mensen kunnen enthousiasmeren', aldus Op de Weegh.

© Nationale Zorggids