Normal_elektrische_rolstoelen_sport

Op De Kom, een school in Druten voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of een meervoudige beperking wordt vier keer per week een Adremo klas georganiseerd. Tijdens deze klassen leren kinderen de Adremo stoel bedienen. Dit is een rolstoel die via hoofdvoetbesturing werkt. Dit meldt Vakblad Vroeg. 

De Adremo stoel is een rolstoel die met minimale controle bediend kan worden. Kleine bewegingen met het hoofd of de voeten zijn al voldoende. De rolstoel kan een wereld van verschil betekenen voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Toch komt er heel wat kijken bij het leren bedienen van de rolstoel en daarom biedt De Kom hier lessen in aan. 
 
Op de school in Druten worden vier dagdelen per week Adremo klassen gegeven. De kinderen krijgen gezamenlijk les. Uit ervaring is gebleken dat de kinderen veel beter hun Adremo stoel leren bedienen door het volgen van lessen dan wanneer ze een paar keer per week buiten de klas moeten oefenen. De klassen worden verzorgd door therapeuten en de leerkrachten samen. De begeleiding is intensief, maar onderwijs en therapie vallen wel samen. Het lesprogramma bestaat uit: leren rijden, omgaan met communicatieapparatuur (in de kring), spelen, werken op de computer, muziek en omgevingsbediening. 
 
Aanmeldingen voor de klas zijn nog welkom. Voor meer informatie klik hier
 
© Nationale Zorggids