Logo_logomappamondokl

Het Rode Kruis gaat stoppen met de gespecialiseerde hulp aan kinderen met een levensbedreigende of chronische ziekte. Voor de opvanghuizen Mappa Mondo in Wezep, Waalre en Rijswijk is het Rode Kruis op zoek naar professionele partijen die de huizen en hulpverlening kunnen overnemen. Dat meldt Omroep Gelderland.

Als uitgangspunt voor de overname stelt het Rode Kruis dat ook al het personeel kan worden overgenomen. 'De kinderen, ouders, hulpverleners, vrijwilligers en huizen liggen ons zeer nauw aan het hart, dus we stellen alles in het werk om een goede overnamepartij te vinden', zegt Suzanne Laszlo, Manager Hulpverlening & Vrijwilligersmanagement van het Rode Kruis.

Mappa Mondo werd in 1994 door het Rode Kruis opgezet, omdat er een gebrek was aan goede hulp en zorg voor zeer kwetsbare kinderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben en niet meer in een ziekenhuis kunnen blijven. De noodhulporganisatie vindt deze vorm van hulpverlening niet meer passen bij het Rode Kruis, omdat er inmiddels veel meer instellingen zijn die deze zorg aanbieden.

© Nationale Zorggids