Normal_copyright_stockfreeimages_medicijnen_pillen_medicatie

Het in Nijmegen en Oss gevestigde bedrijf Lead Pharma heeft een deal gesloten met de grote internationale farmaceut Sanofi. Lead Pharma kan door de samenwerking verder werken aan de ontwikkeling van betere orale geneesmiddelen tegen auto-immuunziekten, zoals reuma en inflammatoire darmziekten. Bij auto-immuunziekten valt het lichaam zichzelf aan door een defect in het immuunsysteem. Dit meldt BOM Holding B.V. 

Lead Pharma ontwikkelt innovatieve geneesmiddelen om ziekten als kanker en auto-immuunziekten een halt toe te roepen. Directeur Marius Prins van PPM Oost, de grootste aandeelhouder van Lead Pharma, is zeer verheugd dat nu ook een grote farmaceut als Sanofi de potentie van deze onderneming ziet. "Mede doordat we steeds ouder worden, stijgen de kosten in de zorg explosief. We hebben innovatieve bedrijven als Lead Pharma nodig om met effectievere medicijnen de zorg toegankelijk te houden."

Sanofi heeft een wereldwijde exclusieve licentie verkregen om de door Lead Pharma geoctrooieerde kandidaatmedicijnen tegen auto-immuunziekten, na een periode van samenwerking, verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. "Deze deal betekent een enorme boost voor ons", zegt Lead Pharma's CEO Ad van Gorp. "Niet alleen steekt Sanofi veel geld in de ontwikkeling van onze kandidaatmedicijnen tegen auto-immuunziekten. Met het geld kunnen we óók andere ontwikkelprogramma's een impuls geven."

© Nationale Zorggids