Officiële opening dagbestedingsruimte De Ziep en Fatima Zorg in Didam

Deze week is op de school voor voortgezet speciaal onderwijs De Ziep in Didam een nieuw onderwijs-zorgtraject van start gegaan. Negen jongeren met een intensieve zorgbehoefte gaan hierin flexibel gebruik maken van onderwijs én dagbesteding. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de onderwijsfaciliteiten van De Ziep en de dagbestedingsruimte van zorgorganisatie Fatima Zorg. Door onderwijs en zorg in één aanbod te combineren, bieden De Ziep en Fatima Zorg deze jongeren een passend onderwijs- en zorgarrangement.

Het gaat om jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. Binnen het gecombineerde traject kunnen deze jongeren, afhankelijk van hun individuele onderwijs- of begeleidingsbehoefte op bepaalde momenten aan een ander programma deelnemen dan aan het reguliere. Met deze nieuwe vorm van onderwijs en dagbesteding willen De Ziep en Fatima Zorg voorkomen dat leerlingen met een hoge zorgvraag gedwongen van school moeten.
 
Maandag namen de jongeren de dagbestedingsruimte, de plek van waaruit het onderwijs-zorgtraject wordt aangeboden, officieel in gebruik. Dit deden zij door onder het lint door te lopen, onder luid gejuich van medewerkers. Met gebak en fris kreeg de opening een feestelijk tintje. Komende vrijdag zijn ouders en verzorgers uitgenodigd om de ruimte te komen bekijken.
 
© Nationale Zorggids