Normal_kind_hond

De netto opbrengst van het fundraising dinner ten gunste van Hulphond Nederland bedraagt 539.000 euro. Met deze opbrengst gaat Hulphond Nederland invulling geven aan haar ambitie om tenminste 1000 mensen per jaar met een geestelijke of fysieke beperking te helpen door de inzet van een hulphond. Dit maakt de stichting bekend. 

Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de verdere inrichting en ontwikkeling van het expertisecentrum van de stichting. Het expertisecentrum is het onderdeel van Hulphond Nederland waar onderzoek plaats vindt om de kwaliteit bij het opleiden van hulphonden continue te verbeteren. Hier worden innovatieve therapeutische behandelingen ontwikkeld en wordt er samengewerkt en expertise uitgewisseld met andere zorginstellingen, universiteiten en organisaties. Dit met als doel mensen met fysieke en therapeutische behoeften optimaal te helpen met de inzet van hulphonden. 
 
Hulphond Nederland leidt hulphonden op voor zowel de medische als therapeutische zorg. Hulphonden worden ingezet voor mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma's als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down. 
 
© Nationale Zorggids