Logo_logo_ervaringrijknljpg

Vier landelijke patiëntenverenigingen lanceren op 2 april 2015 de website ervaringrijk.nl. Hier vertellen mensen met een aandoening of beperking hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. De verhalen die gepubliceerd worden bevatten vaak praktische tips voor lotgenoten. Dit melden de patiëntenverenigingen NVVS, NVVR, NFVN en VMDB. 

Ervaringrijk.nl is een nieuw initiatief van vier patiëntenverenigingen, van mensen met gehoorproblemen (Stichting Hoormij/NVVS), neurofibromatose (NFVN), nek- en rugklachten (NVVR 'de Wervelkolom') en een bipolaire stoornis (VMDB).
 
Deze organisaties hebben inmiddels ongeveer 800 ervaringsverhalen verzameld, in themabijeenkomsten met lotgenoten en via internet. Ze zijn gerubriceerd op thema en aandoening. Deze bibliotheek met ervaringen wordt de komende tijd verder uitgebreid. Op de site staan alleen ervaringen waar een ander iets aan kan hebben. Elk verhaal bevat een inzicht, soms met concrete tips, altijd met een duidelijk perspectief.
 
Iedereen met een van deze aandoeningen kan eigen ervaringen op de website plaatsen. Elke aangeboden ervaring wordt door een redacteur bekeken. Alle verhalen worden anoniem op de site geplaatst. Ook verhalen van ouders, partners, kinderen en andere naasten staan op de site. 
 
© Nationale Zorggids