Normal_jogging_rennen_hardlopen

Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Om dit tegen te gaan, stimuleert Running Blind mensen met een visuele beperking om samen met een buddy te rennen of lopen. Met financiële hulp van het Oogfonds gaat het project 'Running Blind verovert Nederland' van start. Doel is om het aantal regio's waarin de stichting actief is binnen vijf jaar te verdubbelen. Dit meldt het Oogfonds. 

Running Blind is opgericht om mensen met een visuele beperking aan het sporten te krijgen. Blinde en slechtziende lopers krijgen twee keer per week begeleiding van een professionele atletiektrainer en enthousiaste buddy's. De trainers van Running Blind hebben extra aandacht voor houding en techniek. Mensen die hun omgeving niet goed kunnen zien, voelen zich onzeker en hebben de neiging om meer voorover te lopen. Tijdens de trainingen is hier volop aandacht voor. Voor wie hardlopen een stap te snel is, bestaat een goed alternatief: Nordic Walking. 

Door in beweging te komen gaan mensen zich beter voelen, hun gedachten worden afgeleid en ze beseffen dat ze wel degelijk nog iets kunnen bereiken. Dat is de kracht van Runningtherapie waarvoor Running Blind zich inzet. Voor mensen met een visuele beperking kosten de normale dagelijkse bezigheden meer energie. Van bewegen krijg je meer energie en uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner en hou je er je botten zo sterk mogelijk mee.
 
© Nationale Zorggids