Normal_mark_rutte____8120

Het kabinet heeft veel waardering voor alle partijen die betrokken zijn geweest bij het overdragen van taken zoals jeugdzorg naar gemeenten. De basisinfrastructuur staat en de continuïteit van zorg is gewaarborgd. Het kabinet is blij dat alle partijen hun verantwoordelijkheid in het proces hebben genomen, zowel in de voorbereiding naar 1 januari 2015 toe, als bij het oplossen van problemen in de eerste maanden van 2015. Dat schrijft minister-president Rutte in de Verantwoordingsbrief 2014 aan de Tweede Kamer. In deze brief legt minister-president Rutte namens het kabinet verantwoording af over het regeringsbeleid. 

Het parlement heeft in 2014 ingestemd met een groot aantal wetsvoorstellen, zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Wet werk en zekerheid. Doel van de wetsvoorstellen is om het duurzame groeivermogen van de economie te versterken, lasten evenwichtig te verdelen en de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Volgens het kabinet was een succesvolle invoering van de wetsvoorstellen de eerste noodzakelijke stap. De volgende stap zal een succesvolle uitvoering in de praktijk dienen te zijn.

Verder ziet het kabinet de toekomst met vertrouwen tegemoet. De economie is in 2014 weer gegroeid en de vooruitzichten voor de komende jaren stemmen positief. De hervormingen uit het regeerakkoord zijn voor een groot gedeelte gerealiseerd. De eerste resultaten hiervan beginnen zichtbaar te worden.

De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 26 mei 2015 met de minister-president en de minister van Financiën over de Verantwoordingsstukken. 

© Nationale Zorggids