Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

De werknemersorganisaties (FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, FBZ en NU ’91)  hebben deze week bedenktijd gevraagd in de onderhandelingen voor een nieuwe CAO gehandicaptenzorg. Op de vijfde onderhandelingsdag heeft de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een bod gedaan, die de werknemersorganisaties willen voorleggen aan hun leden. De onderhandelingen worden daarom in september hervat. Dat meldt VGN. 

De VGN laat weten dat het zich realiseert dat de omstandigheden waarin de onderhandelingen plaatsvinden complex zijn. “Tot en met 2017 wordt enorm gekort op het budget voor de gehandicaptenzorg. Desondanks vinden werkgevers in de gehandicaptenzorg het belangrijk om een marktconforme loonsverhoging te bieden”, laat de VGN op hun website weten. “Maar loonsverhogingen die uitgaan boven de OVA (de compensatie die voor de loonsverhogingen door de overheid wordt gegeven), gaan ten koste van de werkgelegenheid in de zorg. Dit is niet in het belang van onze cliënten, en niet in het belang van onze medewerkers.

VGN vindt het ook van belang dat er meer ruimte komt voor werkgevers en werknemers om arbeidsvoorwaarden in de organisatie te regelen in plaats van in de CAO. 

© Nationale Zorggids