Normal_goed_cijfer_rapportcijfer_geslaagd336

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Rinette Zorg in Best opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.

In december 2014 stelde de inspectie Rinette Zorg onder verscherpt toezicht. Er waren toen structurele problemen met de kwaliteit en de veiligheid van zorg. Zo was de medicatieveiligheid niet op orde. Ook pasten de kennis en vaardigheden van medewerkers onvoldoende bij de zorgbehoefte van cliënten. Verbeteringen gingen niet snel genoeg.

In maart en mei 2015 bezocht de inspectie de instelling opnieuw. Uit het onderzoek blijkt dat de organisatie de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Zo heeft Rinette Zorg de medicatieveiligheid verbeterd op basis van landelijke richtlijnen en zijn er nieuwe en overzichtelijke zorgdossiers. Ook zijn er duidelijke regels om te bepalen welke cliënten wel en niet in zorg kunnen worden genomen, zogenaamde in- en exclusiecriteria. Verder heeft Rinette Zorg duidelijke afspraken gemaakt met andere thuiszorgorganisaties voor overdracht van cliënten. Rinette Zorg heeft een goede invulling gegeven aan het verbeterproces. De inspectie heft daarom het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij Rinette Zorg volgen.

© Nationale Zorggids