Normal_femke

Femke Halsema wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Ze neemt dan het stokje over van van Heleen Dupuis, die sinds 1 november 2009 voorzitter is van VGN. Dat meldt Trouw. 

VGN laat weten dat de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering enthousiast hebben ingestemd met haar voordracht. Halsema is erg gemotiveerd om bij de gehandicaptenorganisatie aan de slag te gaan. "De leden van de VGN bieden zorg aan mensen met een beperking zodat zij zo volwaardig mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving", zegt Halsema. "Heel graag wil ik mijn kennis en ervaring aanwenden om juist hen vooruit te helpen. Dat een deel van de zorg nu ook bij de gemeenten ligt, biedt goede kansen om de hulp aan mensen met een beperking te verbeteren. Die wil ik graag samen met de VGN-leden grijpen."

Halsema was van 2002 tot 2010 succesvol fractievoorzitter van GroenLinks. Na die tijd was zij verbonden aan de Universiteiten van Tilburg en Utrecht. Ook bekleedde zij diverse bestuursfuncties en is ze sinds 2013 actief als columnist voor De Correspondent. 

© Nationale Zorggids