Normal_diabets

Er zijn grote problemen met de levering van middelen voor diabetespatiënten in Nederland. Het gaat om de levering van het merk Accu-Chek. Dit komt doordat het bedrijf Roche Diabetes, dat de hulpmiddelen verkoopt, de spullen niet kan leveren door verhuizing van het magazijn en een verandering in logistieke processen. Dat meldt de NOS.

Cliënten die gebruik maken van dit merk, kunnen geen gebruik maken van de insulinepomp. Vanwege problemen met de distributie kunnen onderdelen als infusietests en ampullen niet worden geleverd. Roche Diabetes adviseerde in eerste instantie om een insulinepen te gebruiken, maar dat leverde kritiek op van onder andere Diabetesvereniging Nederland (DVN). “Dit is niet de beste oplossing voor elke insulinepompgebruiker”, reageerde de vereniging.

Roche Diabetes heeft daarom haar advies weer ingetrokken. Nu verwijst het bedrijf naar de behandelend arts, die kan namelijk het beste advies geven. Roche Diabetes heeft zich tegenover DVN verontschuldigd voor de ongemakken die door hun leveringsproblemen ontstaan. DVN gaat met het leveringsbedrijf in gesprek om problemen in de toekomst te voorkomen.

DVN zegt verbaasd te zijn over de genoemde redenen van Roche. “Een verhuizing en verandering van logistieke processen zou niet mogen leiden tot risico's van de patiënt”, vindt DVN. 

© Nationale Zorggids