Normal_daling_geld_minder

Veel gehandicapten hebben door stijgende kosten problemen om financieel rond te komen. Daarom heeft het Gehandicaptenplatform Schiedam (GPS) een brandbrief gestuurd naar de Schiedamse gemeenteraad. Dat meldt RTV Rijnmond. 

Het gebrek aan geld wijt Theo Schoenmaker, voorzitter van GPS, aan de bezuinigingen. "Wij horen van veel mensen in onze achterban - mensen met een handicap of een beperking - dat het heel moeilijk wordt financieel het hoofd boven water te houden", zegt Schoenmakers. “Steeds minder hulpmiddelen worden vergoed, eigen bijdragen schieten voor allerlei zaken omhoog. We zien dat het spaak loopt."

Sinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de zorgtaken. Schoenmakers ziet ook dat 2015 een overgangsjaar is en dat er daardoor problemen zijn. “Het moet op orde zijn op 1 januari 2016”, zegt hij. “We zijn nu een halfjaar onderweg en we zien dat het beleid bijstelling vraagt. Daarom willen we graag met de gemeente meedenken. Ik hoop dat de gemeente er in meegaat. Die heeft het geld om de zorg uit te voeren. De vraag is hoe ze het besteden. Als we die geldstromen kunnen sturen, hebben we al veel gewonnen."

© Nationale Zorggids