Normal_images__4_
Op 1 september start SpoedvoorJeugd ZuidoostBrabant; hét centrale regionale meldpunt bij een acute crisis waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn. SpoedvoorJeugd grijpt in bij een crisissituatie en regelt passende vervolghulp voor kinderen, jongeren en het gezin. Spoedvoorjeugd Zuidoost Brabant is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via: 088 - 0666 999. Dit meldt de gemeente Helmond. 
SpoedvoorJeugd Zuidoost Brabant grijpt in bij een crisissituatie waarbij er voor een kind of jongere tot 23 jaar een ernstige bedreigende situatie is ontstaan. Het gaat om situaties waarbij de veiligheid van het kind en de stabiliteit van het gezin in gevaar zijn. Crisissituaties kunnen worden veroorzaakt door  gedrag- en/of opvoedproblemen, gezinsproblemen en/of psychische problemen. Indien nodig is een medewerker van SpoedvoorJeugd binnen twee uur ter plaatse en wordt er binnen 24 uur vervolghulp geregeld.
 
Kinderen, jongeren of hun ouders uit de regio Zuidoost Brabant kunnen bij een crisis SpoedvoorJeugd  zelf bellen. Maar ook iedereen die door zijn werk of in zijn omgeving met kinderen, jongeren en gezinnen in een crisissituatie te maken krijgt. Bijvoorbeeld lokale wijkteams, huisartsen, politieagenten, leerkrachten, buren, familieleden of vrienden.
 
SpoedvoorJeugd Zuidoost Brabant is een samenwerkingsverband tussen 18 organisaties* die werkzaam zijn op het gebied van Jeugdzorg, (L)Verstandelijk Gehandicapten, GGZ, Welzijn en Maatschappelijke Opvang. De 21 gemeenten in de regio Zuidoost Brabant zijn de opdrachtgever voor SpoedvoorJeugd. 
 
© Nationale Zorggids