Normal_gehandicaptensport

Op vrijdag 30 oktober organiseert Gehandicaptensport Nederland de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) Boccia 2015 in Hilversum. De kampioenschappen zijn voor jongeren met Cerebrale Parese of andere motorische beperkingen in de leeftijd 12 tot en met 20 jaar. Jongeren die mee willen doen moeten zich uiterlijk voor 30 september inschrijven. Dat meldt Gehandicaptensport Nederland.

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen boccia worden dit jaar alweer voor de vierde keer gehouden. Waar het evenement klein begon in 2012, hadden de afgelopen edities maar liefst 40 deelnemers en dit jaar wordt een recordopkomst verwacht. In vorige jaren hebben de deelnemers laten zien dat jeugdboccia zich in een razend tempo ontwikkelt. Met wedstrijden op hoog niveau in alle klassen was het voor het toegestroomde publiek een feest om mee te maken. Inmiddels zijn al diverse deelnemers geselecteerd voor het nationale Talentteam boccia.

Het NJK is open voor spelers van 12 tot en met 20 jaar met motorische beperkingen aan armen en benen, bijvoorbeeld CP, spierziekte, dwarslaesie of een andere neurologische aandoening. Er wordt gespeeld in vier klassen zodat spelers het opnemen tegen tegenstanders met ongeveer gelijke fysieke mogelijkheden. Uiteraard is er ook een klasse voor gootspelers. Er wordt in toernooivorm gespeeld maar ook minder gevorderde spelers zullen volop de gelegenheid hebben om wedstrijden te spelen, naast presteren gaat het deze dag ook om plezier.

Iedereen kan zich inschrijven voor het NJK 2015, zelfstandig of via school. Scholen wordt gevraagd in de voorinschrijving aan te geven met hoeveel leerlingen zij verwachten te komen. Mocht het maximale deelnemersaantal worden overschreden, dan zal er een maximaal aantal deelnemers per school ingesteld worden en kunnen scholen zelf besluiten welke spelers zij afvaardigen.

Scholen die boccia verder in hun programma willen integreren en daarbij hulp kunnen gebruiken, worden aangemoedigd contact op te nemen via boccia@gehandicaptensport.nl. Zij helpen graag verder met advies over materialen, spelvormen en wedstrijden en kunnen ook langskomen om een clinic te verzorgen. 

© Nationale Zorggids