Logo_mee_logo

Huidige directeur van MEE Nederland, Jan de Vries, heeft bekend gemaakt dat hij per 1 januari 2016 zijn functie neerlegt. MEE Nederland wordt dan een coöperatieve vereniging en zij gaat verder onder de naam MEE NL. Als collectief van de 20 MEE-organisaties bevordert MEE NL de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking. Dit meldt MEE Nederland. 

Jan de Vries heeft MEE Nederland geleid sinds augustus 2010. Nu geeft hij tot 1 januari 2016 als directeur en tevens kwartiermaker vorm aan MEE NL. Jan de Vries over zijn vertrek: "De transitie naar de Wmo is afgerond. Dat beschouw ik samen met de overgang van MEE Nederland naar de nieuwe organisatie MEE NL als een natuurlijk moment om het stokje over te dragen en mij te oriënteren op het vervolg van mijn loopbaan." 

Voorzitter Jos Werner is De Vries dankbaar voor zijn inzet: "Vanuit zijn enorme betrokkenheid bij mensen met een beperking heeft hij MEE in politiek Den Haag op de kaart gezet en structurele samenwerkingsrelaties opgebouwd. Ook heeft hij met succes vormgegeven aan de transitie van de cliëntondersteuning van MEE naar de Wmo. MEE NL kan daarop voortbouwen."
 
MEE NL gaat op zoek naar een nieuwe directeur. 
 
© Nationale Zorggids