Logo_1op16

Het aantal Nederlanders met diabetes (suikerziekte) stijgt snel. Eén miljoen mensen in Nederland hebben momenteel diabetes type 2. Dat is dus één op de zestien Nederlanders. Daarvan weten bijna 200.000 mensen niet dat ze diabetes hebben en dat is levensgevaarlijk. Dat meldt Vitility.

Dave Boeren - directeur van Vitility: "Dit kan gewoon niet meer. Ruim 200.000 mensen lopen het risico om blind te worden, een hartaanval te krijgen of hun been te verliezen omdat ze niet weten dat ze diabetes hebben. Niemand is er tot nu toe in geslaagd hier adequaat iets aan te doen. Daar gaan wij vanaf vandaag verandering in brengen."

Om Nederland bewust te maken van de gezondheidsrisico's van diabetes hebben de twee Nederlandse familiebedrijven Blokker en Vitility de handen ineengeslagen. Op 5 september is de kick-off van de campagne #1op16, om Nederlanders bewust te maken van het risico op het krijgen van diabetes.

De samenwerking met Vitility is enkele jaren geleden gestart en inmiddels voert Blokker een groot aantal Vitility producten. In alle Blokker-filialen zijn sinds kort ook hulpmiddelen te vinden om thuis uw bloedglucosewaarden te testen: de Vitility bloedglucose meter, teststrips en lancetten.

Speciale promoteams zullen de komende weken de straat op gaan om zoveel mogelijk mensen te testen op hun risico op diabetes type 2 middels de #1op16-test die ook te doen is via www.1op16.nl. Tevens zullen diabetes verpleegkundigen aanwezig zijn in de Blokker filialen om uitleg te geven over diabetes en productdemonstraties geven hoe je zelf je bloedglucosewaarden kunt meten. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/VitilityNL.

© Nationale Zorggids