Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

Momenteel zijn er wederom onderhandelingen over een nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) Gehandicaptenzorg gaande. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is weer in overleg met  FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, FBZ en NU'91. Dit meldt de VGN. 

Maandag zijn de CAO-onderhandelingen hervat. Er was een time-out ingelast. De werknemersorganisaties (vakbonden) wilden hun achterband raadplegen en hadden daarom om een pauze gevraagd in de onderhandelingen. Inmiddels hebben de partijen wederom een gesprek gevoerd waarin verkend is waar iedereen nu staat. 
 
Hoewel de partijen al op enkele punten overeenstemming hebben bereikt, liggen er ook nog 'stevige dilemma's' op tafel. De organisaties zijn het er over eens dat vast personeel flexibeler inzetbaar wordt. Op die manier willen de partijen het gebruik van tijdelijke contracten en nul-urencontracten verminderen. Ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid van werknemers en flexibiliteit zijn de partijen het grotendeels eens. Op het gebied van geld – loonontwikkeling, onregelmatigheidstoeslag en ontslagvergoedingen – zijn ze het echter nog niet eens. Op maandag 5 oktober zullen de onderhandelingen hierover voortgezet worden. 
 
© Nationale Zorggids