Normal_disabled-397192_640

In de Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een beperking aandacht voor een toegankelijke samenleving. Het thema van dit jaar is ‘toegankelijke verenigingen’. In de week van 6 tot 11 oktober zijn door heel Nederland allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor dit thema. Dit meldt Week van de Toegankelijkheid. 

Voor mensen met een beperking is toegankelijkheid vaak geen luxe, maar een voorwaarde om gelijkwaardig in de samenleving mee te kunnen doen. Het is belangrijk dat verenigingen zich bewust zijn van wat toegankelijkheid betekent voor mensen met een beperking. 

Lokale belangenbehartigers in Nederland streven naar een samenleving waarin iedereen kan mee doen. Dit jaar zetten zij zich in voor toegankelijkheid van verenigingen: dat betekent niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar ook passende activiteiten zodat iedereen kan meedoen. En daarnaast gaat het er om dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen. 
 
Een week lang vinden in het hele land speciale activiteiten en evenementen plaats voor mensen met en zonder beperking samen. Op www.weekvandetoegankelijkheid.nl staan alle activiteiten die in de Week plaatsvinden. De Week van de Toegankelijkheid is in 2014 een initiatief van Ieder(in), Oogvereniging en NVVS. De Week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.
 
© Nationale Zorggids