Logo_www_specialolympics_nl_logo

“Het is een geweldig festijn waarbij er naast het wedstrijdelement ook clinics zijn om gehandicaptensport en het belang ervan (nog meer) onder de aandacht te brengen,” aldus gedeputeerde van de provincie Flevoland Jaap Lodders. Afgelopen zaterdag vond er in Almere de eerste Special Olympics Regionale Spelen plaats. Dit meldt de provincie. 

De Special Olympics Regionale Spelen zijn een tweejarig evenement. Bijna driehonderd mensen met een verstandelijke beperking bonden de strijd met elkaar aan. Handbalvereniging HAVAS uit Almere won goud. Ook mocht Sebastiaan Plate uit Zeewolde een gouden medaille in ontvangst nemen. Zijn prestatie was enorm want hij won bij het turnen maar liefst drie medailles.

Special Olympics activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. De wedstrijden staan open voor alle mensen met een verstandelijke beperking die ouder zijn dan 8 jaar en die minimaal 6 maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. Special Olympics kent dertig officiële takken van sport, waarvoor Special Olympics sportreglementen zijn opgesteld.

Special Olympics Inc. is inmiddels ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers.

© Nationale Zorggids