Logo_bethesda

Het Bethesda ziekenhuis in Hoogenveen start binnenkort met een spreekuur die is bedoeld voor mensen met de ziekte Multiple Sclerosis (MS). Mensen met vragen kunnen terecht bij een verpleegkundige. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Volgens MS-verpleegkundige Erna Bakker hebben deze patiënten behoefte aan informatie en begeleiding naast de behandeling en begeleiding die ze al krijgen van de neuroloog. "We hebben het dan over lichamelijke klachten, medicatie en bijwerkingen, emotionele en psychische gevolgen, seksualiteit en over werk, studie of vrijetijdsbesteding'', aldus Bakker.

Het Scheperziekenhuis in Emmen en het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal, net als Bethesda onderdeel van de Treant Zorggroep, heeft al een spreekuur voor MS-patiënten.

Multiple sclerosis is een ernstige chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel. De oorzaak van de ziekte is niet bekend en de beschikbare medicijnen verminderen enkel de symptomen maar niet de voortgang van de ziekte. In Nederland leve ongeveer 16.000 mensen met de aandoening. 

© Nationale Zorggids