Normal_w

De beste kwaliteitsverbetering in de gehandicaptenzorg is geworden het ‘Ik Boekje’ van gehandicaptenzorgorganisatie Pameijer. Dat maakte juryvoorzitter Jenneke van Veen gisteren bekend tijdens de uitreiking van de naar haar vernoemde Verbeterprijs. Dit meldt VGN.nl.

Het 'Ik Boekje' is een app voor zorgverleners en familie van de cliënt. Hierin wordt bijgehouden hoe een kind of jongere met een ernstig meervoudige beperking zich emotioneel uit in bepaalde situaties. Hierdoor is het makkelijker voor de zorgverleners en de ouders om de cliënt te begrijpen en in te spelen op zijn emoties en wensen. De app bevordert ook de onderlinge verhouding tussen ouders en begeleiding. 
 
De twee andere genomineerden voor de prijs waren de Medisein app van ’s Heeren Loo en Mpower van Cello. De Jenneke van Veen­Verbeterprijs is in het leven geroepen om het succes van kwaliteits-verbeteringen in de langdurige zorg te laten zien. De projecten moeten in samenspraak met cliënten en professionals tot stand zijn gekomen. Daarnaast komen ze ten goede voor de cliënt en zijn ze ook toepasbaar voor andere organisaties. 
 
De Jenneke van Veen­Verbeterprijs is een initiatief van VGN, Ieder(in), ActiZ en LOC Zeggenschap in zorg. De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt. 
 
© Nationale Zorggids