Logo_logo_gemeente_groningen

In de gemeente Groningen zijn vijfduizend chronisch zieken en gehandicapten per ongeluk doodverklaard door een pijnlijk fout. De gemeente verstuurde een brief waarin werd gesproken over een financieel extraatje voor de doelgroep, maar plaatste daar per ongeluk de aanhef 'Aan de nabestaanden van...' boven. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het om een 'erg pijnlijke' fout gaat. De brief zou juist een mooie afsluiter van het jaar moeten zijn. De geadresseerden krijgen namelijk een extra tegemoetkoming van 140 euro. In de gemeente hebben minder mensen gebruikgemaakt van de tegemoetkoming voor hoge zorgkosten dan verwacht. Daarom is het resterende bedrag verdeeld onder de chronisch zieken en gehandicapten die zich voor de regeling hebben aangemeld.

Vermoedelijk is de fout ontstaan bij het samenvoegen van de adresbestanden. Hierbij is de gebruikelijke aanhef vervangen door 'Aan de nabestaanden van...'. De gemeente Groningen ontving een aantal boze telefoontjes van de ontvangers van de brief, waardoor de fout werd ontdekt. Onder de groep bevinden zich inwoners die al lange tijd ziek zijn. De hele kwestie ligt hierdoor gevoelig.

© Nationale Zorggids